Prijsindicatie

Terugverdientijden vanaf minder dan 4 jaar!

En: deze prijzen zijn géén lokkertje, maar reëel.

Een zeer complete installatie met 12 panelen voor het platte dak met A-kwaliteit materialen.

Deze installatie met verwachte opbrengst van 3960 kWh/jaar (locatie Arnhem/Nijmegen, geen schaduw) kunnen we u aanbieden voor 5024,- (vanaf september 2021). Inclusief installatie en zonder verdere verborgen kosten. Na teruggave van de omzetbelasting komt dat uiteindelijk neer op 4252,-. Dat is 1,07 per kWh/jaar of 0,93/Wp. Elke opgewekte kWh brengt momenteel 0,2715 (Essent, variabel tarief 2021) op, waardoor de terugverdientijd op 4,0 jaar komt. Kleinere installaties hebben een langere terugverdientijd, grotere een kortere. Mocht de saldering op termijn geheel wegvallen dan stijgt de terugverdientijd naar 7,2 jaar bij een verbruik van 4400 kWh/jaar. Het financieel rendement is dan nog steeds 14%.

Specificaties:

  • JA Solar 380W Mono MBB PERC BF panelen (4560 Wp totaal). JA Solar is een top-5 leverancier qua volume wereldwijd en geeft 12 jaar garantie

  • Solis-mini-3600-5G omvormer (97,1% rendement), 10 jaar garantie

 • Maatwerk paneeldragers (hoogte en hoek vrij te kiezen). Schansen etc. zonder meerprijs.

 • Uitgebreide Solar Warrior/PVOutput monitoring via internet (zonder abonnementskosten, met app) inclusief verbruik (!).

 • Een unieke Opbrengstgarantie (dat durft geen enkele ons bekende leverancier)

  • BTW teruggave door ons verzorgd

  • Hulp bij aanmelden netbeheerder (met eventueel een nieuwe meter geschikt voor teruglevering)

  • tenminste 2 jaar gratis opbrengstbewaking door LTS Solar

  • gratis energiebesparingsadviezen. In de praktijk leidt dat dikwijls tot 1-2 panelen minder

  • nooit meerkosten

Rekent u op een minder/meerprijs van rond 230,- per paneel (systeemgrootte van 8 tot 18 panelen).

Is er schaduw op uw dak (bomen etc.) dan kunnen we de installatie schaduwresistent maken met Huawei optimizers of een ander topmerk zoals Tigo/SMA. Ze hoeven alleen toegepast te worden op beschaduwde panelen. De kosten zijn ongeveer 39,- per paneel na teruggave BTW. Onze langjarige ervaring wijst uit dat dit een betrouwbare en rendabele keuze is in vergelijking met andere oplossingen.

Wij kiezen nadrukkelijk niet voor micromvormers of SolarEdge. Deze producten binden u voor 100% aan een bepaalde fabrikant, waarvan het de vraag is of die op termijn overleeft. Daarnaast zijn het relatief dure oplossingen die zeker minder betrouwbaar zijn dan stringomvormers in combinatie met conventionele panelen. Onze langjarige ervaring leert: het is verstandig zo weinig mogelijk van dit soort elektronica op het dak monteren.

Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij zeggen dat in de periode van 25 jaar de omvormer een keer vervangen zal moeten worden (10-15% aanschafwaarde compleet systeem, neigt naar daling). Verder heeft u geen omkijken naar het systeem.

Kiest u voor een grondopstelling dan moet u rekening houden met een meerprijs van slechts enkele euro's per paneel. Wij ontwerpen en vervaardigen deze systemen in eigen beheer.

Kiest u voor een grote installatie van 20 panelen of meer (bij voldoende verbruik) dan duikt de terugverdientijd ruim onder de 4 jaar.

Drijft u een onderneming met een jaarverbruik boven de 15000 kWh/jaar? Als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting dan is de terugverdientijd zelfs ruim minder dan 3 jaar.