Oplevering

Na de oplevering van uw systeem zijn er de volgende aandachtspunten, die we indien gewenst met u doornemen:

  1. Aan de opstalverzekering doorgeven dat u zonnepanelen hebt: vrijwel altijd is de installatie zonder meerprijs meeverzekerd.

  2. Uw voorschot elektriciteit kunt u verminderen bij uw leverancier met de te verwachten opbrengst van de panelen vermenigvuldigd met de elektriciteitsprijs (ongeveer 0,20/kWh voor een particulier). Enkel of dubbeltarief is bijna niet van invloed op de kosten, omdat voorlopig alleen het saldo (verbruik-opbrengst) afgerekend wordt.

  3. Via pvoutput.org kunt u het systeem volgen en eventueel vergelijken met andere systemen of dagen. Ook worden hier statistieken en totalen bijgehouden. Dit gebruiken wij om uw systeem te monitoren. Inlogcodes worden verstrekt.

  4. Indien u een SolarEdge omvormer heeft kunt u uw installatie ook monitoren via monitoring.solaredge.com waarbij individuele panelen gevolgd kunnen worden.Inlogcodes worden verstrekt

  5. Voorlopig graag de passwords niet wijzigen, dan kunnen wij in de komende tijd nog even meekijken en eventueel nog aanpassen.

  6. BTW terugvragen bij de belastingdienst. Wij verzorgen dat gratis voor u. U hoeft alleen maar de door ons ingevulde documenten van het BSN-nummer en handtekening te voorzien en op te sturen. Mocht u het zelf willen doen: het stappenplan staat hier. En hier staan meer details. Mogelijk heeft u hier ook nog wat aan ter verduidelijking.

  7. Het schoonmaken van de panelen hoeft in principe niet. Middels een vergelijking met een referentiesysteem in pvoutput ziet u in één oogopslag of uw systeem nog normaal functioneert.

  8. Let héél goed op bij de eerste jaarafrekening. Energiebedrijven maken nogal eens fouten. Vreemd genoeg vrijwel nooit in uw voordeel. Als u het niet helemaal begrijpt mag u ons gerust om hulp vragen. Hier staat uitleg over de begrippen.

Aan de monitoring zijn geen jaarlijkse kosten verbonden. Pvoutput.org is een gratis website (gevestigd in Australië), die uitsluitend gemaakt is voor het volgen van de prestaties van installaties met zonnepanelen. We hebben hiervoor gekozen om onafhankelijk te zijn van de leverancier van de omvormer. Om dit ook in de (verre) toekomst mogelijk te blijven maken, verzoeken we u jaarlijks een kleine donatie (ongeveer AUD 15 / Eur 10 ongeveer) te doen. Dit zorgt ervoor dat we in de toekomst ook op deze fantastische dienst kunnen rekenen. Afrekenen doet u met een paypal account of creditcard.