Installeren

Als voorbeeld nemen we een 3-fasen installatie met 3x32A lader.

In de meterkast moet u een extra groep aanleggen (eventueel met extra groepenkast). Deze groep moet gezekerd worden met een installatieautomaat (€ 28,98) met B karakteristiek van 32A en een aardlekschakelaar (€ 147,72) type B (DC).  Samen 176,70. Wij leveren zo'n set voor 96,- 

Maximale lengte van de kabel tussen de meterkast en de lader (met maximaal 1% verlies), zowel voor eenfase laden als driefasen laden:

Er moet een netwerkkabel (0,47/m, voor buitengebruik) naar de lader komen die aangesloten is op het thuisnetwerk.  Alleen als er een heel goed wifi-netwerk aanwezig is hoeft er geen netwerkkabel te komen.

Bij de slimme meter moet de bijgeleverde Solar Warrior gemonteerd worden (draadloos of -liefst- met vaste netwerkaansluiting). Als er zonnepanelen zijn dan is het raadzaam per omvormer een kWh-meter (1 meegeleverd, extra € 22,34) plaatsen, die u aansluit op de Solar Warrior. De Solar Warrior fungeert als centrale monitor waarmee de laadpaal communiceert.

Uiteraard kunt u het installeren bij ons geheel uitbesteden. Zonder graafwerk zijn de gemiddelde kosten 1369,-  inclusief BTW met alle opties voor een 3x32A lader excl. kabels.