Installeren

Als voorbeeld nemen we een 3-fasen installatie met 3x16A lader.

In de meterkast moet u een extra groep aanleggen (eventueel met extra groepenkast). Deze groep moet gezekerd worden met een installatieautomaat (€ 35,78) met B karakteristiek van 16A en een aardlekschakelaar (€ 138,44) type B (DC).

Maximale lengte van de kabel tussen de meterkast en de lader (met maximaal 1% verlies), zowel voor eenfase laden als driefasen laden:

  • 2,5 mm2: 10 meter

  • 4 mm2: 17 meter

  • 6 mm2: 25 meter

Er moet een netwerkkabel (0,36/m, voor buitengebruik) naar de lader komen die aangesloten is op het thuisnetwerk. Als er een goed wifi-netwerk aanwezig is hoeft er geen netwerkkabel te komen.

Bij de slimme meter moet een Solar Warrior (€ 82,50) gemonteerd worden (draadloos of met vaste aansluiting). Als er zonnepanelen zijn dan moet u per omvormer een kWh-meter (€ 19,36) plaatsen, die u aansluit op de Solar Warrior. De Solar Warrior fungeert als centrale monitor waarmee de laadpaal communiceert.

Alle genoemde materialen kunt u bij ons -met korting- verkrijgen. Een set bestaande uit 3-fase automaat+aardlekschakelaar type B kost 125,75 incl. BTW.

Uiteraard kunt u het installeren bij ons geheel uitbesteden. Zonder graafwerk zijn de gemiddelde kosten 1346,- inclusief BTW met alle opties.