Prijsindicatie

Echt waar: terugverdientijden vanaf minder dan 4 jaar!
En: deze prijzen zijn géén lokkertje, maar reëel.

Een complete installatie met 12 panelen voor het schuine dak met de A-kwaliteit materialen.
Deze installatie met verwachte opbrengst van 3748 kWh/jaar (locatie Arnhem/Nijmegen, geen schaduw, 37 graden zuid) kunnen we u aanbieden voor 4131,- (vanaf mei 2020). Inclusief installatie en zonder verdere verborgen kosten. Met teruggave van de omzetbelasting komt dat uiteindelijk neer op 3493,-. Dat is 0,93 per kWh/jaar. Elke opgewekte kWh brengt momenteel 0,2334 (Essent, variabel tarief 2020) op, waardoor de terugverdientijd op 4,0 jaar komt.  Kleinere installaties hebben een langere terugverdientijd, grotere een kortere. Mocht de saldering op termijn geheel wegvallen dan stijgt de terugverdientijd naar 8,3 jaar bij een verbruik van 4100 kWh/jaar.  Het financieel rendement is dan nog steeds ruim 12%.
Specificaties:
  • JA Solar JAM6S12 310 full black zwarte panelen (3600 Wp totaal). JA Solar is een top-10 leverancier met 12 jaar garantie
  • Solis-mini-3600-4G omvormer (96,8% rendement), 10 jaar garantie
  • Alu/RVS dakbevestiging zwart Clickfit EVO
  • Uitgebreide Solar Warrior/PVOutput monitoring via internet (zonder abonnementskosten, inclusief app)
  • Een unieke Opbrengstgarantie (dat doet geen enkele leverancier naar wij weten)
  • BTW teruggave door ons verzorgd
  • Aanmelden netbeheerder (met eventueel een nieuwe meter geschikt voor teruglevering)
  • tenminste 2 jaar gratis opbrengstbewaking door LTS Solar
  • gratis energiebesparingsadviezen. In de praktijk leidt dat dikwijls tot 1-2 panelen minder
Zonder uitgebreide monitoring -maar dan ook zonder rendementsgarantie- kunt u 216,- (5%) besparen. Rekent u op een minder/meerprijs van rond 216,- per paneel (systeemgrootte van 8 tot 18 panelen). 

De meerprijs voor een plat dak is gemiddeld 5%. . 

Is er schaduw op uw dak (bomen etc.) dan kunnen we de installatie schaduwresistent maken met Huawei optimizers. Ze hoeven alleen toegepast te worden op beschaduwde panelen.
De kosten zijn dan maximaal 4037,- na teruggave BTW en een terugverdientijd van 4,6 jaar (zonder schaduw). Onze langjarige ervaring wijst uit dat dit een betrouwbare en rendabele keuze is in vergelijking met micro-omvormers of SolarEdge.

Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij zeggen dat in de periode van 25 jaar de omvormer een keer vervangen zal moeten worden (10-15% aanschafwaarde compleet systeem, neigt naar daling). Verder heeft u een schuin dak geen omkijken naar het systeem. 

Kiest u voor een zonneschans (panelen in één groot schuin opgesteld vlak) of een grondopstelling dan moet u rekening houden met een meerprijs van enkele euro's per paneel. Wij ontwerpen en vervaardigen deze systemen in eigen beheer.

Kiest u voor een grote installatie van 16 panelen of meer (bij voldoende verbruik) dan duikt de terugverdientijd onder 4 jaar.
Drijft u een onderneming met een jaarverbruik boven de 25000 kWh/jaar? Als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting dan is de terugverdientijd zelfs ruim minder dan 3 jaar. 
Comments