Smart Charger

De lader die zichzelf terugverdient.

Geavanceerde technologie simpel gemaakt.

Eigenschappen:

 • Laadt meteen nadat de stekker in het voertuig geplaatst is (Plugin charge) of na het bedienen van de bijgeleverde afstandsbediening. Geschikt voor alle voertuigen met type 2 aansluiting (type 1 ook leverbaar). Met vaste kabel. Compacte afmetingen van 22x33x13cm (bxhxd) in een waterdichte IP65 behuizing. 16A laden met één, 2 of 3 fasen. Optioneel tot 32A.

 • Garantie: 3 jaar volledige garantie met omruil binnen 5 werkdagen bij defecten. Toekomstbestendig met gratis updates (over the air). Dit is een robuust en duurzaam product. Door gebruik van zoveel mogelijk standaard componenten makkelijk te repareren.

 • Scherpe prijs. De 3x16A uitvoering met volledige functionaliteit met 5 m vaste kabel en type 2 stekker kost 655 incl. BTW. Myenergi Zappi V2 is functioneel enigszins vergelijkbaar maar kost vrijwel het dubbele. SMA EV CHARGER kost het driedubbele.

 • Load balancing : Eenvoudige bediening en probleemloos gebruik door automatische aanpassing van het laadvermogen, ook bij parallel gebruik door meerdere elektrische verbruikers. Dat betekent dat op ieder moment kan worden opgeladen met het maximale vermogen dat mogelijk is voor de huisaansluiting en het voertuig. Hierdoor is er geen gevaar voor overbelasting van de hoofdzekering.

 • Smart charging : De lader kan zoveel mogelijk gebruik maken van lage energietarieven en bespaart daarmee op de laadkosten. Met een flextarief (tarief per uur) kunt u nu al door slim te laden euro's per lading besparen! Daarnaast is een flextarief op den duur sowieso goedkoper (maar met minder zekerheid) dan een hoog-laag tarief.

 • Solar charging (*): wanneer uw zonnepanelen meer produceren dan op dat moment gebruikt wordt kan de lader het overschot automatisch benutten. Als de saldering vermindert (verwacht vanaf 2025) scheelt dat al gauw enkele honderden euro's per jaar. De lader schakelt daarbij automatisch tussen één en meer fasen laden.

 • Laadt automatisch met minimaal noodzakelijk laadvermogen: goed voor de levensduur van de accu en voor de netbelasting.

 • Boostfunctie (*): Door de combinatie van zonnestroom en stroom van het openbare stroomnet kan de Smart Charger tot bijvoorbeeld 32A laden op een 25A aansluiting.

 • Verdeelt het totale laadvermogen van de aansluiting automatisch over meerdere laders op één locatie.

 • Monitoring: op de website pvoutput.org is het laden in detail te volgen. Met een onbeperkte laadhistorie. Door de ingebouwde nauwkeurige verbruiksmeters zeer geschikt voor declaratie. De abonnementskosten zijn ongeveer 10,-/per jaar.

 • Is te beveiligen met de bijgeleverde afstandsbediening. Eenvoudig in te stellen met uw smartphone en/of met de afstandsbediening.

 • Installatie door LTS Solar of Buijs Elektra. Makkelijk te installeren (met kostenloze ondersteuning). Installateurs zijn welkom.

(*) Voor deze mogelijkheden is een kWh-meter bij de zonnepanelen nodig (70,00).

Ook interesse? Mail ons.Lader in actie:

Bedieningsscherm:

Scherm instellingen:

Maximale benutting van zonne-energie.

Traditionele driefasige laadstations kunnen lage zonnestroomvermogens, bijv. in de vroege ochtend en in de avond, niet gebruiken doordat minimale laadvermogens aan de normen moeten voldoen. Met de Solar Charger kan deze energie maximaal worden benut door het starten van een eenfasig laadproces bij 1,3 kW en een automatische overschakeling naar driefasig laden bij hogere zonnestroomvermogens.

Voorbeeld pvoutput.


Boven: Groen is productie zonnepanelen, rood is verbruik van het hele huis, incl. lader. Instelling is minimaal 90% via de zon.

Onder: alleen het laden, groen is het gedeelte wat uit de zonnepanelen komt.
Twee dagen: 1 gewone dag en een met de auto aan de lader. Om 5 uur is de accu vol.