Smart Charger

Een slimme no-nonsense lader (Wallbox) voor elektrische voertuigen, speciaal ontwikkeld voor privé en ZZP!

Eigenschappen:

 • 16A laden met één, 2 of 3 fasen. Optioneel tot 32A.

 • Eenvoudige bediening met uw smartphone en afstandsbediening (zonder werkt het natuurlijk ook)

 • Laadt meteen nadat de stekker in het voertuig geplaatst is (Plugin charge). Geschikt voor vrijwel alle voertuigen. Keuze uit vaste kabel of stopcontact. Compacte afmetingen van 33x21.5x15.5cm in een waterdichte IP65 behuizing. Is te beveiligen met de bijgeleverde afstandsbediening.

 • Load balancing (*): Eenvoudige bediening en probleemloos gebruik door automatische aanpassing van het laadvermogen, ook bij parallel gebruik door meerdere elektrische verbruikers. Dat betekent dat op ieder moment kan worden opgeladen met het maximale vermogen dat mogelijk is voor de huisaansluiting en het voertuig. Hierdoor is er geen gevaar dat de hoofdzekering uitvalt.

 • Smart charging (*): wanneer de zonnepanelen meer produceren dan op dat moment gebruikt wordt zal de lader het overschot automatisch benutten. Als de saldering ophoudt (vanaf 2023) scheelt dat al gauw enkele honderden euro's per jaar. Lader schakelt daarbij automatisch tussen één en meer fasen laden.

 • De lader probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van het lage energietarief en bespaart daarmee rond 7% op laadkosten. Bij 15000 km ongeveer 45,-.

 • Laadt met minimaal noodzakelijk laadvermogen: goed voor de levensduur van de accu en voor de netbelasting.

 • Boostfunctie (*): Door de combinatie van zonnestroom en stroom van het openbare stroomnet laadt de Solar Charger éénfasig tot maximaal 32A op een 25A aansluiting.

 • Verdeelt laadvermogen automatisch over meerdere laders op één locatie.

 • Monitoring: op pvoutput.org is het laden in detail te volgen. Met een onbeperkte laadhistorie. Door de ingebouwde nauwkeurige verbruiksmeters zeer geschikt voor declaratie. Allemaal zonder abonnementskosten.

 • Garantie: 3 jaar volledige garantie met omruil binnen 5 werkdagen bij defecten. Toekomstvast met gratis updates (op afstand).

 • Scherp geprijsd. Keuze uit de uitvoering met stopcontact ( € 549) of met 5 m kabel en stekker met houder (€ 639). Hoe dat kan? Bij een intelligente laadpaal zitten de meeste kosten in het ontwikkelen van de software. Gezien onze ervaring op dat gebied kunnen we dat veel sneller en dus goedkoper...

 • Makkelijk zelf te installeren (met prima ondersteuning). Installateurs kunnen we een aantrekkelijke marge bieden.

(*) Voor deze mogelijkheden is Solar Warrior monitoring bij een slimme meter nodig (vanaf 82,95, exclusief installatie).

Ook interesse? Mail ons.


Bedieningsscherm:

Scherm instellingen:

Maximale benutting van zonne-energie.

Traditionele driefasige laadstations kunnen lage zonnestroomvermogens, bijv. in de vroege ochtend en in de avond, niet gebruiken doordat minimale laadvermogens aan de normen moeten voldoen. Met de Solar Charger kan deze energie maximaal worden benut door het starten van een eenfasig laadproces bij 1,3 kW en een automatische overschakeling naar driefasig laden bij hogere zonnestroomvermogens.

Voorbeeld pvoutput.


Boven: Groen is productie zonnepanelen, rood is verbruik van het hele huis, incl. lader. Instelling is is minimaal 90% via de zon.

Onder: alleen het laden, groen is het gedeelte wat uit de zonnepanelen komt.